Wageningen in de race voor titel ‘Beste Binnenstad’

Beste Binnenstad
De verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 is van start gegaan. Het Platform Binnenstadsmanagement organiseert deze wedstrijd sinds 2003. De verkiezing bestaat uit twee categorieën; grote binnensteden en middelgrote binnensteden. In die laatste categorie is Wageningen één van de elf steden die positief uit de voorselectie is gekomen.

Alle middelgrote en grote binnensteden zijn de afgelopen tijd beoordeeld op een aantal aspecten zoals: de ontwikkeling van het aantal bezoekers, winkelvloeroppervlakte, diversiteit aan functies, het organiserend vermogen en de aanwezigheid van een recent detailhandelsbeleid/ centrumvisie. Ook is bekeken of de afgelopen twee jaar beeldbepalende ingrepen zijn afgerond.

Begin juni wordt bekend gemaakt welke vijf steden doorgaan in de strijd om de titel. Deze centrumgebieden wordt gevraagd om te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2015-2017 verdienen. Op basis van de motivatie kiest de selectiecommissie vervolgens via een objectieve beoordeling per categorie twee finalisten. Aan de hand van de motivatie en een bezoek aan de binnensteden wordt door de jury de winnaar van de Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017 gekozen.

Het is dus allerminst zeker dat Wageningen de titel in de wacht gaat slepen, maar wethouder Han ter Maat en binnenstadsmanager Tom Kool zijn wel blij met de voorselectie. “Deze beoordeling van externe deskundigen toont aan dat we hier in Wageningen op de goede weg zijn met de binnenstad. Tegelijkertijd is dit voor ons een extra stimulans om de komende tijd met nog meer energie aan het werk te gaan. Het is een mooie stimulans voor ons project ‘Aan de slag met de binnenstad’.”

Meer informatie op www.debestebinnenstad.nl.

Share Button