Wageningen een weekend duurzaam

Duurzaam lenteweekend
Tijdens het lenteweekend op zaterdag 28 en koopzondag 29 maart ligt het accent op duurzaamheid en gezelligheid. De ondernemers van Wageningen hebben er samen voor gezorgd dat er tijdens deze dagen voor iedereen leuke extra activiteiten zijn om te bekijken, doen, proeven en beleven!

Duurzaamheid is een hot item in de media en op internet. Maar wist u dat veel winkels in Wageningen zich ook bezighouden met duurzaamheid? Met Fairtrade, ecologisch verantwoorde productie, materialen die lang meegaan en biologische ingrediënten of grondstoffen? Duurzaam winkelen is hip. En er is veel meer te vinden dan geitenwollen sokken!

Op zaterdag 28 maart is er vanaf 13.30 uur een spetterende modeshow op het Serreplein. Daarin ziet u alle trends voor heren, dames en kinderen voorbijkomen. Daarnaast is in het Heerenstraattheater van 13.00 tot 17.00 uur een ruilbeurs voor kleding en zijn er workshops breien, naaien en accessoires maken.

Maar ook koopzondag 29 maart zijn er leuke extra activiteiten. De winkels zijn open en er is een duurzame lentemarkt op de Markt met voorjaarsplanten en kramen met verrassende lokale producten. De kinderen willen zondag ook graag mee want tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen zij onder begeleiding van kunstenaars hun kleren zelf pimpen in het Kinderpimpcafé in het Heerenstraatheater en kunnen zij zich laten schminken op de Markt. De Speelgoedbank houdt op de Markt een inzamelingsactie. Dus lever je oude speelgoed in!

Heeft u al vakantiekriebels? Dan kunt u zondag ook een bezoek brengen aan Bas Buitensport aan de Bevrijdingsstraat nr. 11. Tijdens de Secondhand Sunday kunt u lekker komen snuffelen tussen tweedehands kampeer- en vakantiespullen.

Wilt u extra informatie over duurzaam winkelen in Wageningen? Kijk dan op www.eerlijkwinkelen.nl en download de handige app.

Share Button