‘t Herenzaakje

Het Herenzaakje
In deze rubriek stellen we regelmatig een ondernemer voor uit het centrum van Wageningen. Deze maand is dat Marike van der Leeden van ‘t Herenzaakje in de Nieuwstraat.

1) Naam van je bedrijf, wat verkoop je?
‘t Herenzaakje, ik verkoop tweedehands heren- en kinderkleding

2) Wat is de belangrijkste kwaliteit van je bedrijf?
Ik verkoop alleen merk- en kwaliteitskleding, de kleding is dan wel tweedehands maar kan nog makkelijk een 2e ronde mee.

3) Waarom/hoe ben je met je bedrijf begonnen? Wanneer ben je gestart?
Op 1 maart 2013 ben ik gestart met ‘t Herenzaakje. Ik had geen werk meer en zat thuis op de bank. Maar stil zitten is niets voor mij, ik heb pen en papier gepakt en ben al mijn ideeën die in mijn hoofd zaten op gaan schrijven. Op een gegeven moment ben ik gaan filteren en heb mensen in mijn directe omgeving mijn gedachtenspinsels voorgelegd. Mijn man was enthousiast over het unieke concept van de tweedehands herenkleding en toen heb ik een businessplan geschreven

4) Waarom in Wageningen? Waarin onderscheidt Wageningen zich van andere plaatsen?
Ik hou van Wageningen, ik woon hier sinds mijn 18e en voel me hier thuis. De keuze om met mijn winkel in Wageningen te gaan zitten vond ik eigenlijk logisch. Het is een studentenstad daar past een tweedehands herenkleding winkel prima tussen.
Wageningen is echt een wereldstad met de vele nationaliteiten dat vind ik erg leuk. Onderscheidend is de stad door geen eenheidsworst te zijn met ketens, juist de kleine ondernemers maken het verschil. Er zijn veel bedrijven met een eigen karakter dat maakt Wageningen uniek. Ook hebben we in Wageningen veel kunstenaars die van mij meer op de voorgrond mogen komen. Ik zou het bijvoorbeeld erg leuk vinden als alle lelijke steegjes opgeknapt zouden worden met behulp van deze artiesten.

5) Wat vind je zelf het mooiste product in je winkel?
Dat is een moeilijke vraag want er komen continue nieuwe artikelen bij. Er zijn maar weinig artikelen waar ik meerdere van heb dus… Als iemand blij met zijn of haar aankoop mijn winkel uitloopt, is het op dat moment mijn mooiste product.

6) Hoe ziet je winkel er over vijf jaar uit?
De retail verandert in razend tempo, veel sneller dan het de afgelopen jaren heeft gedaan. Vind ik dus moeilijk om te zeggen, soms komen er dingen op je pad die je niet van te voren kunt voorspellen. Op dit moment heb ik geen webshop, maar dat gaat in de toekomst wel veranderen, moet alleen nog even de tijd daarvoor vrij maken.

7) Wat doe je in je vrije tijd? Van welke Wageningse clubs of verenigingen ben je lid?
Naast mijn winkel ben ik gemeenteraadslid van de Stadspartij in Wageningen. Verder ben ik samen met collega Ilonne Bongers van Bas Buitensport vorig jaar gestart met EerlijkWinkelen Wageningen. Ilonne en ik hebben de Wageningse input geleverd voor het landelijke EerlijkWinkelen, we staan nu op de site, we hebben een app en een papieren route. Afgelopen oktober hebben we zelfs een zeer succesvolle EerlijkWinkelen week georganiseerd. Wandelen met mijn hond doe ik graag in het bos en koken is een hobby van me.

Share Button