Nieuwe toeristische bewegwijzering


U heeft ze vast al gezien: de nieuwe bordjes die de weg wijzen naar de bestemmingen met een toeristisch of recreatief belang. Nu zijn alle bordjes geplaatst en zijn de oude wegwijzers verwijderd. Uit gesprekken met de stad bleek dat interessante locaties beter vindbaar moeten zijn voor bezoekers, toeristen en bewoners. De nieuwe bordjes zijn in overleg met bewoners en ondernemers uit de binnenstad uitgekozen.

Wethouder Han ter Maat: “Bij de start van het programma voor de Binnenstad hebben we afgesproken dat de binnenstad beter vindbaar en bereikbaar moet zijn. De oude bewegwijzering was niet meer actueel en er was sprake van een wildgroei aan borden. Door de plaatsing van deze nieuwe bordjes is een belangrijke bijdrage geleverd om de vindbaarheid en bereikbaarheid te verbeteren.“ Wethouder Dennis Gudden: “Ook vanuit toeristisch oogpunt is een goede bewegwijzering van belang. We willen dat meer mensen onze stad bezoeken en deze bordjes maken het voor de bezoekers makkelijker om hun weg te vinden.”

Om de bewegwijzering te vervangen, heeft de gemeente afspraken gemaakt met REVIS. Dit is een externe partij die voor Wageningen de borden heeft vervangen en het beheer en onderhoud voor haar rekening neemt. Om een wildgroei aan borden te voorkomen, is met REVIS afgesproken dat alleen bestemmingen die een toeristische of recreatieve waarde hebben bewegwijzerd zijn.

Share Button