Julia’s Cakes


In deze rubriek stellen we regelmatig een ondernemer voor uit het centrum van Wageningen. Deze maand is Julia Kikinderova van Julia’s Cakes in de Hoogstraat aan de beurt.

1) Naam van je bedrijf, wat verkoop je?
Julia’s Cakes. Naast de mooiste feesttaarten op maat gebakken , verkopen we heerlijke luxe taarten, cupcakes en gebakjes. Onze unieke recepten zijn geïnspireerd door de wereldbekende klassiekers met originele creative touch van onze jonge bakkers en decorators. Wij verkopen onze lekkernijen in de winkel op de Hoogstraat 60 en leveren ze ook naar verschillende restaurants in de regio. We zijn ook exclusieve leverancier voor feestbanqueting voor WUR. Naast de bakkerij runnen wij ook een sfeervol cafétje waar onze klanten van taarten en high tea kunnen genieten.

2) Wat is de belangrijkste kwaliteit van je bedrijf?
Dat wij met zo veel mogelijk lokale producten werken en zelf onze taarten maken, achter in de bakkerij van de winkel.

3) Waarom/hoe ben je met je bedrijf begonnen? Wanneer ben je gestart?
Ik ben in 2013 gestart. Omdat ik een passie heb om goede verse en lekkere taarten te maken, mijn creativiteit te gebruiken en mijn klanten blij te maken met bijzondere recepten. In de zomer van 2015 is de winkel in de Hoogstraat geopend.

4) Waarom in Wageningen? Waarin onderscheidt Wageningen zich van andere plaatsen?
Omdat de mensen uit Wageningen aparte en nieuwe ideeën waarderen, ze staan open om nieuwe lekkernijen uit te testen. Ook het feit dat Wageningen zo multicultureel en dynamisch is, geeft mijn onderneming een leuke uitdaging.

5) Wat vind je zelf het mooiste product in je winkel?
Dat is een moeilijke vraag. Ze zijn allemaal mooi maar mijn, cheesecakes vind ik toch de meest bijzondere. Om de juiste rijpheid en smaak te bereiken hebben we na maanden testen het ultieme recept en bakprocedure gevonden. We bakken ze maar liefst 12 uur en daarna laten we ze nog 8 uur afkoelen. Zo blijven ze mooi hoog , zacht en zonder scheurtjes. En zo hoort het, namelijk!

6) Hoe ziet je winkel er over vijf jaar uit?
Winkel? Winkels! 🙂

7) Wat doe je in je vrije tijd? Van welke Wageningse clubs of verenigingen ben je lid?
Mijn vrije tijd besteed ik volledig aan mijn kindjes en vriend. Ik hou van korte stedentrips en
culturele belevingen zoals theaters of stand up comedies. Bij elke trip ben ik degene die bij die gezellige kook- & bakwinkeltjes moet stoppen voor inspiratie of een kleine verrassing voor mijn bakmeisjes in mijn bakkerij 🙂

Share Button