Dag van de Hoed, 10e editie

De Dag van de Hoed viert op zaterdag 14 september 2019 het tweede lustrum van dit typisch Wageningse evenement. Van 11.00 tot 17.00 uur wordt het Torckpark omgetoverd tot een ware catwalk. Er is een diversiteit aan kramen met hoeden en accessoires gemaakt door vaklieden en kunstenaars. Daarnaast zijn er ook diverse stands met tassen, unieke sieraden en mode.

Modeshows
Om 12.30 uur start de modeshow van diverse Wageningse modezaken. Vervolgens is om 14.00 uur de modeshow van Wikkel Industrees. Om 15.00 uur is de traditionele hoedenshow. Momo theaterwerkplaats, een project voor kunstzinnige talenten met een hulp- en/of zorgvraag sluiten de show om 16.00 uur af met een theatershow.

Kinderactiviteit
Voor kinderen is er een speciale kindertent met de activiteit ‘’maak je eigen hoedje’. Voor deze activiteit wordt een kleine bijdrage gevraagd die ten goede komt aan het goede doel. Ook is er een schminkteam aanwezig waar kinderen zich op hun mooist kunnen laten schminken.

Workshops
Voor het eerst dit jaar worden er twee workshops gegeven door twee standhouders. Bij de Maretak kan je om 13.00 uur en om 15.30 uur een workshop bloemschikken volgen waarbij je een najaarsboeket op houder maakt. De workshop is voor iedereen geschikt en duurt ongeveer 1 uur en de kosten zijn € 20,00. Gedurende de hele dag kan je bij Plooij Hats and Materials aanschuiven om onder begeleiding van een hoedenmaker ‘je eigen hoed te maken’ voor € 35,00 (duur 2 á 3 uur). Een unieke kans om een snufje van het hoeden vak mee te krijgen.

Organisatie
De organisatie van de Dag van de Hoed is dit jaar in handen van Judith van Vree van Sparkle events, Marja en Julia Schoenmaker van M&L Haarmode, Odylle Verkuyl van Wikkel en Thera van der Borst van Bril29. In nauwe samenwerking met Stichting Ondernemersfonds Wageningen (SOW) zet dit team zich in om ook van deze tiende editie een daverend succes te maken. Zet je mooiste hoed op en kom deze dag genieten in Wageningen centrum!

Share Button